Belföld

Magához csalogatta a barátságosan csaholó kutyát, majd karddal átvágta a nyakát

Magához csalogatta a barátságosan csaholó kutyát egy ceglédi férfi, majd amikor az állat a hátára feküdt, hogy megsimogassák a hasát, akkor leguggolt és egy karddal átvágta a kutya torkát. A Ceglédi Járási Ügyészség állatkínzás és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a férfit.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy letöltendő börtönbüntetést kértek a férfire.

tájékoztatása szerint a férfi ellen más bűncselekmény miatt is folyt eljárás, mert akadályozta korábban egy kocsira elrendelt végrehajtási eljárás lefolytatását. Ezt követően tavaly júniusban több eb is megtámadta a terhelt ceglédi rokonainak a közterületen kikötött, és őrizetlenül otthagyott pónilovait.

A férfi elhatározta, hogy felkutatja a támadó kutyákat és végez velük, valamint elszámoltatja a gazdáikat. El is indult kocsival a pónikat ért támadás helyszíne felé. Észrevett egy közepes termetű kóborkutyát, amelyről azt feltételezte, hogy köze lehetett a támadáshoz.

Ekkor megállt, kiszállt az autóból és magához vett egy nagyméretű, szamurájkardra hasonlító vágóeszközt. Miután kiszállt, leguggolt és magához csalogatta az egyébként barátságosan viselkedő kutyát, amely csaholva, farkcsóválva közelített hozzá. A férfi kihasználta, hogy az elé érő kutya barátkozási szándékát kifejezve a hátára feküdt, és nagy erővel lesújtott a nyakára a kezében lévő karddal, majd visszaült a kocsiba és elhajtott.

– közölte az ügyész.

Az eb nyakán tizenöt centi hosszú, 4-5 centiméter mély, centrális vénát is átmetsző vágott seb keletkezett. Bár a kutyának sikerült talpra állnia, és még pár percig vérző torokkal, hörögve mozognia, de az elszenvedett sérülése miatt hosszas szenvedés után elpusztult.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi tagadta, hogy elvágta volna a nyakát, és a másik vádpontban sem ismerte be a bűnösségét. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a bírósági végrehajtás akadályozásának vétségével és állatkínzás vétségével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik