Belföld

Lemondott Tiszaföldvár borozóban balhézó alpolgármestere

Lemond Cseuz Zsolt, Tiszaföldvár fideszes alpolgármestere, aki szombaton egy helyi borozóban balhézott egy vállalkozó barátjával – írja a 444.

A lap által hétfőn közzétett videón az volt látható, hogy egy több önkormányzati megrendelést kapó vállalkozó, Kiss Ferenc részegen, félmeztelenül Cseuz társaságában rugdossa a borozó biztonsági okokból miattuk lelakatolt kapuját. Az ügyben garázdaság és könnyű testi sértés miatt feljelentés is született.

Cseuzt a 444 hétfőn kereste, de akkor nem reagált, kedden azonban egy Facebook-posztban bejelentette, hogy lemond az alpolgármesterségről és azt írta, hogy „a hétvégén egy régóta húzódó, folyamatos provokációkkal és fenyegetésekkel teli magánügy következtében hibásan kezeltem a Barcza Borozóban történt eseményeket”. Szerinte a videón is látható, hogy őt verbálisan inzultálták és provokálták, és hogy ő maga nem rugdosta a borozó kapuját. „De az est egészét nézve, a folyamatos provokációnak köszönhetően rossz döntést hoztam, amiért vállalom a felelősséget, mert nincs mentség a viselkedésemre” –tette hozzá.

A lap keddi cikkében megjegyzi, hogy Tiszaföldváron két hete döntött arról a Fidesz, hogy kiket indítanak a júniusi önkormányzati választáson. Herczeg Zsolt, a kormánypárt helyi egyéni országgyűlési képviselője elmondta, abban maradtak, hogy saját polgármester-jelöltjük nem lesz, Cseuzt viszont indították volna önkormányzati képviselőnek.

Ezt a döntést most újra kell gondolniuk, az pedig nehezíti a dolgot, hogy két tiszaföldvári fideszes képviselő is kilépett az idáig Cseuz által vezetett helyi Fideszből és függetlenként folytatja tovább a munkát. Egyikük, Burján Zoltán így indokolta a döntést: „Egy értékközösség tagja szerettem volna lenni, de nem egy érdekcsoporté aki nem a teljes település, hanem szűkebb gazdasági kör gyarapodását segíti elő, jómagam nyugodtan alhatok tiszta lelkiismerettel, sokakkal ellentétben.”

A Fidesznek nem ez az első ilyen balhéja mostanában. Február elején egy keceli kocsmában verekedett össze Agócs Ákos fideszes önkormányzati képviselő, a Kulturális, Sport- és Idegenforgalmi Bizottság elnöke és Verba József, a Kecel Városi Sportcsarnok vezetője, aki a fideszes polgármester, Haszilló Ferenc oldalán indult volna el a 2024-es önkormányzati választáson képviselőjelöltként. Agócs végül lemondott a képviselői mandátumáról, Verba pedig nem fog elindulni a választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik