Belföld

120 millió forintnyi kokaint találtak a videón lévő kamionban Rajkán

BRFK
BRFK

Százhúsz millió forint értékű kokaint találtak a rajkai határátkelőhelyen egy kamion rakterében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a BRFK kábítószerellenes nyomozóinak információi alapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a NAV munkatársai a Chili névre hallgató kábítószer-kereső kutyával találták meg a járműben elrejtett kokaint. A gyanú szerint egy 48 éves férfi rendszeresen csempészett be a kábítószert Magyarországra, esetenként egy 44 éves férfi segítségével.

Február 21-én is külföldről akartak kábítószert hozni Magyarországra, de a határon már várták a járművet a hatóságok, mivel információjuk volt arról, hogy a kamionban kábítószert rejtettek el. A fiatalabb férfit a helyszínen elfogták és sárosdi lakásán aznap kutatást tartottak.

Csekély mennyiségű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak az ingatlanban. Az idősebb férfit a BRFK kábítószerellenes nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével aznap óbudai otthonában fogták el.

Az itt végzett kutatáson egy luxusautót, egymillió forintot, valamint 181,55 gramm kábítószergyanús tablettát (előzetes adatok alapján amfetamint) és annak porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le. A BRFK kábítószerellenes nyomozói a két férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik