Belföld

Videón, ahogy a piroson áthajtó, sorompót letörő buszsofőr átcsusszan az érkező vonat előtt

A tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba egy buszvezető Piliscséven. A sorompót is letörő sofőrnek nagy szerencséje volt, mert még pont át tudott hajtani az állomásra érkező vonat előtt. A Tatabányai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt állítja bíróság elé a felelőtlen buszvezetőt.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a sofőr Piliscsév lakott területén kívül vezette az autóbuszt.

A férfi a fénysorompó tilos jelzése, és a csapórúd vízszintes állása ellenére a vasúti átjáróba hajtott úgy, hogy a csapórudat balról, a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávba áthaladva kikerülte. A sofőr a manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sorompó „a” jelű csapórúdja mellett, ezért az autóbusz jobb oldali hátsó részével annak nekiütközött, emiatt a csapórúd letört és az úttestre zuhant

– közölte az ügyész. Az ütközést követően a sofőr a busszal áthaladt az átjárón, majd megállt és a vasút társaságnál telefonon bejelentette a csapórúd letörését.

A bejelentést követően a vasúttársaság a sorompót helyreállította, a cselekmény következtében a vasúti közlekedésben fennakadás, valamint vonatkésés nem történt. Az ügyészség pénzbüntetést kért a buszvezetőre azzal, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik