A következő élő közvetítés része Megválasztották Sulyok Tamást köztársasági elnöknek

Orosz Anna: Nincs lezárva a kegyelmi ügy

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Momentum képviselője azzal kezdte felszólalását, hogy távolról sincs lezárva a kegyelmi ügy. Megjegyezte, hogy Novák Katalinnak és Varga Juditnak azért kellett lemondania, azért küldték el őket, mert lebuktak, és nem azért, amit tettek.  Orosz Anna szerint a kegyelmi ügy szereplői ezer szállal kötődnek a Fideszhez, külön megemlítette, hogy Balog Zoltán az Orbán- család legközelebbi bizalmasa. Ki kezdeményezte a kegyelmi ügyet valójában K. Endre esetében? – kérdezte Orosz.

„2011 óta tudják, mi folyik Bicskén” – mondta. „És 2016-ban nem Önök miatt indult újra a vizsgálat, hanem azért, mert az akkor 18 éves Szabolcs a vonat elé vetette magát a bicskei állomáson.” Hozzátette: „Ha Önökön múlik, akkor a pedofil igazgató továbbra is kínozza a gyerekeket.” Az ellenzéki politikus szerint „Önöktől kell megvédeni a gyerekeket”, a kormány pedig továbbra is magyarázattal tartozik és bocsánatkéréssel.

Mohos Márton / 24.hu

Répássy Róbert igazságügyi államtitkár annyit reagált: miért nem beszél Orosz Anna Fekete- Győr András elítéléséről? Ezután arról beszélt az államtitkár, hogy a baloldal milyen gyermekvédelmi intézkedéseket nem szavazott meg.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik