Belföld

Utalvánnyal kompenzálja a BKK azokat, akik már megvették az éves bérletet, miközben mindjárt olcsóbb lesz

Einspach Brúnó / 24.hu
Einspach Brúnó / 24.hu

Célegyenesbe ért a bérletrendszer átalakítása: a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása és a hétoldalú megállapodás aláírása után március 1-jétől még kedvezőbb áron lehet megvásárolni a Budapest-bérletet. A teljes árú havibérlet ára 10 év után újra csökken: 8950 forint lesz, és változatlanul érvényes a főváros egész területén a MÁV, a Volánbusz, valamint a HÉV járatain is, írja közleményben a BKK.

Az ügy előzményeiről itt írtunk. A BKK szerint jól járnak a változással a budapesti bérletesek és az agglomerációból ingázók is, mert a BKK-járatokon a Budapest-bérlet mellett a Pest vármegye- és az országbérletet is elfogadják. A BudapestGO-ban február 28-ától valamennyi bérlettípus megvásárolható lesz, illetve egyetlen felületen lehet helyi és agglomerációs utazást tervezni, valamint tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről.

A BKK azt is közölte, hogy időarányosan kompenzálja azokat, akik már megvették az éves, féléves vagy negyedéves bérletüket. Ők utalványt fognak kapni.

A teljes árú Budapest-bérletet vásárló magánszemélyek

  • éves bérlet esetén a vásárlás és érvényesség időpontjától függően 1000, 2000 vagy 3000 forint értékben jogosultak BKK-utalványra;
  • negyedéves bérlet vásárlása esetén 1000 forintos BKK-utalványt vehetnek át.

A kedvezményes árú Budapest-bérletet vásárló tanulók

  • éves bérlet esetén a vásárlás és érvényesség időpontjától függően 3000 és 25 000 forint közötti BKK-utalványt;
  • szemeszterbérlet vásárlása esetén 12 000 forintos BKK-utalványt;
  • negyedéves bérlet vásárlása esetén a vásárlás időpontjától függően 2000, 3000 vagy 5000 forintos BKK-utalványt vehetnek át.

A kedvezményes árú Budapest-bérletet vásárló nyugdíjasok

  • éves bérlet esetén a vásárlás időpontjától függően 2000 és 23 000 forint közötti értékben;
  • negyedéves bérlet esetén a vásárlás időpontjától függően 1000, 3000 vagy 5000 forint értékben jogosultak BKK-utalványra.
  • Cikkünk elkészítése közben a Google Trends adatait is felhasználtuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik