Belföld

Razzia volt a józsefvárosi piacon, 35 ezer hamis terméket foglaltak le – videóval

NAV / Facebook
NAV / Facebook

Az elmúlt napokban többször tartott razziát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a józsefvárosi Golgota úti piacon, ahol több tízezer hamis terméket és nyomókliséket foglaltak le a pénzügyőrök.

A NAV közleménye szerint a Ganz-telepen egy áruval tömött, olyan nyitott raktárra figyeltek fel a pénzügyőrök, ahol nem tartózkodott senki; a helyiség átvizsgálása előtt értesítették a raktár tulajdonosát, akinek a bérlőjéről nem volt tudomása. A pavilonból 34 515 hamis sapka, ruha, napszemüveg, póló és számos vasalható márkajelzés került elő.

A pénzügyőrök néhány nappal később egy másik pavilont vizsgáltak át, abban különféle feliratú papucsokat, sapkákat, öveket, táskákat és nyomókliséket találtak. A pénzügyőrök 1147 hamis terméket, vasalható feliratokat és márkajelzések nyomatát utánzó kliséket foglaltak le .

Az ellenőrzés során több tízezer hamis terméket vontak ki a forgalomból, amelyekkel a jogsértők csaknem egymilliárd forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. A pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik