Belföld

Az LMP beperli az Igazságügyi Minisztériumot K. Endre kegyelmi ügyének irataiért

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A párt kikérte a botrányba fulladt kegyelmi ügy felterjesztési dokumentumát, de a tárca ezt megtagadta, ezért perre mennek.

Nem sokkal a vasárnap délutáni ellenzéki tüntetés kezdete előtt az LMP közleményt adott ki, amelyben bejelentették: a párt beperli az Igazságügyi Minisztériumot K. Endre kegyelmi ügye miatt.

Az LMP szerint a valódi kérdés továbbra is az, hogy milyen indokkal kapott kegyelmet K. Endre

– olvasható a pártközleményben.

Szerintük Novák Katalin és Varga Judit lemondása csak egy tüneti kezelés volt, magyarázatot és bocsánatkérést továbbra sem adott senki, ezért Süveg Anna, az LMP – Magyarország Zöld Pártja szóvivője közérdekű adatigénylésben kérte ki az Igazságügyi Minisztériumtól K. Endre kegyelmi ügyének felterjesztési dokumentumát, a kegyelmi döntéshez szükséges előkészületi iratokat és a további kapcsolódó dokumentációt.

Az iratok kiadását a minisztérium megtagadta, ezért az LMP peres úton fogja érvényesíteni követelését

– írták.

Vasárnap délután a kegyelmi botrányhoz kapcsolódva közvetlen köztársaságielnök-választást követel négy ellenzéki párt: Momentum, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és Párbeszéd. A tüntetéshez az LMP nem csatlakozott.

Az ellenzéki demonstrációról szóló élő közvetítésünk itt olvasható:

Kapcsolódó
Tüntetett az ellenzék a Kossuth téren
Közvetítésünk a tüntetésről, ahol alig került szóba a köztársaságielnök-választás, leginkább a rendszer és a pedofilbotrány közé igyekeznek egyenlőségjelet tenni a szónokok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik