Belföld

Kálmán Olga: Hogy követhetett el földön fekve súlyos bűncselekményt Varju László?

Adrián Zoltán / 24.hu
Varjú László tévészékházas ügyének a tárgyalása a Fővárosi Ítélőtábla, Sas utcai épületében 2024. február 22-én.
Adrián Zoltán / 24.hu
Varjú László tévészékházas ügyének a tárgyalása a Fővárosi Ítélőtábla, Sas utcai épületében 2024. február 22-én.

DK-s politikusokat kérdezett az index.hu Gyurcsány Ferenc DK-elnök évértékelője után Varju László csütörtöki ítéletéről, amelyben a Fővárási Ítélőtábla testi sértés miatt is bűnösnek találta az MTVA-székházban történt dulakodás miatt és 900 ezer forint pénzbüntetést rótt ki a politikusra.

„Én úgy emlékszem, hogy négyen őt ütötték a földön, és őt ítélték el őt garázdaság, verekedés miatt. Én nem vagyok jogász, de nézze meg azt a felvételt, amikor Varju László fekszik a földön. Laci egyébként körülbelül 172 centiméter magas lehet, de több biztos nem, és ott áll mellette négy 190 centiméteres, és üti-vágja. Ezt olyan sokat nem kell magyarázni. Nekem meggyőződésem, hogy Varju László ellen politikai koncepciós per folyik, és nincs kétségem, hogy ezt meg fogja nyerni” – mondta Dávid Ferenc képviselő a videósnak.

„Láttunk már olyat, hogy egész véletlenül választásokhoz közeledve, hirtelen gyanúba keverednek ellenzéki politikusok? Láttunk már olyat, hogy az ügyészségi szóvivő személyesen visz idézését ellenzéki politikusnak? Láttunk! És most, amikor ekkora bajban vannak, erkölcsileg, morálisan egy iszonyú fertőbe kerültek, hát mit ad isten, két ellenzéki politikus ott találja magát azonnal a bíróság előtt” – mondta Kálmán Olga DK-s képviselő, aki arra a kérdésre, hogy meg van-e győződve Varju ártatlanságáról, így felelt: „Nézze, azt a mondatot szeretném idézni a tegnapi tárgyalásról: «a földön fekvő elkövető». Miről beszélünk? Öt-hat biztonsági őr leteper egy embert, egy országgyűlési képviselőt, aki egyébként a munkáját végzi és joga van ott lenni. Majd a földön fekvő elkövető súlyos bűncselekményeket követ el a földön? A hátán ülnek, lefogják a vállát, a lábát. Ez szerintem mindent elmond az ügyről”.

Maga az ügy főszereplője, Varju László ennyit mondott:

Az én értelmezésemben semmilyen bűncselekmény nem történt. Az hogy egy koncepciós per keretében igyekeznek ennek ellenkezőjét bizonyítani, akár mondhatnám, hatalmi kérésre, ez ellen én tiltakozom és mindent megteszek azért, hogy az igazamat be tudjam bizonyítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik