Belföld

Tízmilliós drograzzia Ferencvárosban: öt fő őrizetben

police.hu
police.hu

Három és fél kiló kábítószert foglaltak le a rendőrök egy IX. kerületi drograzzia során. A BRFK tájékoztatása szerint tíz nappal ezelőtt fogták el a 26 éves B. Andrást, mert a gyanú szerint marihuánát árult.

Eddig két vásárlóját azonosították, és fél kiló kábítószergyanús anyagot foglaltak le a lakásaikban. A két férfival szemben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás, ők szabadlábon védekezhetnek.

A ferencvárosi rendőrök február közepén további négy feltételezett kábítószer-kereskedőt fogtak el és vettek őrizetbe a kerületben. A 30 éves P. Dániel, a 48 éves H. Róbert, a 32 éves P. János és a 24 éves Sz. Patrik lakásain kábítószergyanús anyagokat találtak, és a gyanúsítottak szervezetéből is kimutatható volt a drogfogyasztás.

A razziákban a rendőrök összesen három és fél kilónyi fehér port, marihuánát, tablettákat, magokat – valamint a kábítószer porciózásához, tárolásához és fogyasztásához használt eszközöket vontak ki a forgalomból. P. János lakásán a rendőrök egy szagsemlegesítésére alkalmas szellőztetőrendszerrel ellátott fülkére bukkantak, amelyben marihuanabokrokat neveltek.

A szakértők bevonásával folytatott eljárásokban lefoglalt kábítószergyanús anyagok feketepiaci összértéke körülbelül tízmillió forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik