Belföld

Száz rendőr csapott le egy marihuána-termesztő bandára Szolnoknál, 50 millió forintnyi drogot foglaltak le

police.hu
police.hu

Száz rendőr egyszerre csapott le hat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei helyszínen egy kábítószer-kereskedő bűnbanda tagjaira, az akció során 50 millió forint kereskedelmi értékű marihuánát foglaltak le és öt embert őrizetbe vettek. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint nagyszabású összehangolt akciót szerveztek február 20-án hajnalra a szervezet öt tagjának az elfogására. A KR NNI debreceni egysége mellett a szegedi és a miskolci osztály nyomozói is részt vettek a végrehajtásban, ahogy a KR Regionális Bevetési Igazgatóság debreceni, miskolci és nyírbátori osztályának munkatársai is.

Az elfogásokban segítségükre volt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTO egysége és több nyomozója is. Az öt gyanúsítottat – egy 49, egy 41, egy 37, egy 34 és egy 30 éves férfit – Szolnokon, Rákóczifalván és Zagyvarékason fogták el. Átvizsgálva az ingatlanjaikat a rendőrök felszámoltak két marihuánaültetvényt, ahonnan 232 tő cannabis sativa került elő.

Kitértek arra is, hogy a termesztés speciális sátrakban zajlott. A még cserépben lévő növényeken túl a nyomozók értékesítésre szánt virágzatot is találtak. Emellett más helyszíneken még csaknem 5 kiló marihuánát és mintegy 300 gramm amfetamint is lefoglaltak a rendőrök.

A becslések szerint a megtalált drog több tízezer adag kábítószernek felel meg, aminek feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot. Az elfogott öt férfinek kábítószer-kereskedelem miatt kell felelnie. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a Szolnoki Járásbíróság azóta el is rendelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik