Belföld

Videón, ahogy egy férfi kirohan a vécépapírral és kajákkal megtömött kosarával az Aldiból

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Gödöllői Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki kilenc napon belül négyszer is fizetés nélkül akart távozni a Kistarcsánál lévő élelmiszerüzletekből. Úgy tudjuk, hogy a férfi lopni akart a Lidl-ből, a Penny-ből, és az Aldiból is, de annyira gyanúsan viselkedett, hogy rendre lebukott.

Alighanem elege lett abból, hogy folyamatosan nyakon csípik a biztonságiak, mert egyik alkalommal szó szerint kifutott a vécépapírral és kajákkal teli kosarával az Aldiból.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy egy év letöltendő börtönbüntetést és egy év közügyektől eltiltást kértek a többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopással vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Hozzátette, a férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését a nyomozati szakban, de nem tett részletes vallomást.

A vádirat szerint a férfi tavaly július 20-án lendült először akcióba. Közvetlenül a nyitás után összeszedett 80 ezer forintnyi műszaki cikket az egyik kistarcsai áruházban. Még az eladótérben gondosan bepakolta a nála lévő utazótáskába, majd úgy akart távozni a kasszasoron keresztül, hogy csak egy péksüteményt fizetett ki. Magatartására azonban már korábban felfigyeltek az áruház dolgozói, és feltartóztatták a rendőrök kiérkezéséig.

A férfi azonban nem adta fel, és három nap múlva visszatért az üzletbe. Ekkor három rúd szalámit és két kakaós csigát rejtett a táskájába, majd megpróbált kislisszolni, de ekkor is nyakon csípték. Két nappal később egy nőismerősével vásárolt a férfi egy másik kistarcsai üzletben. Ekkor inkább már a nő táskájába rejtette a csokikat és tasakos szalámikat, de észrevette cselekményüket a biztonsági őr, s a kasszasor végén várta őket. 

Az őr feltartóztatta a pénztárakon áthaladó férfit. Ezt látva a nő kipakolt a táskájából három tábla csokit és három tasak szalámit, majd távozni akart az üzletből, de őt is feltartóztatták a táskájában maradt termékekkel.

Négy nap múlva már egy másik kistarcsai áruházban tűnt fel a férfi. Itt közel 25 ezer forint értékben szedett össze vécépapírt és különböző élelmiszereket a bevásárlókosarába. A vásárlás során egyre közelebb sétált a bolt fotocellás bejárati ajtajához, s várta a megfelelő pillanatot.

Amikor egy újabb vásárló érkezése miatt kinyílt az ajtó, akkor kifutott a megpakolt bevásárlókosárral az üzletből. Az alkalmazottak azonban már korábban felfigyeltek az elkövető gyanús viselkedésére, így az üzlet előtt elfogták és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. Az ügyészség egy év letöltendő börtönt kért a nem éppen sikeres elkövetőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik