Belföld

Még nem talált jelöltet Orbán Viktor Novák Katalin helyére

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
Az Index bennfentes értesülése szerint a miniszterelnök „inkább a megérzéseire támaszkodik”.

Még sincs jelöltje a Fidesznek a köztársasági elnöki pozícióra – írja az Index a Balatonalmádiban zajló kormánypárti frakcióülésről származó információra hivatkozva. Eszerint a fideszes országgyűlési képviselők már szerda este azt várták, hogy Orbán Viktor bejelenti a kegyelmi ügybe belebukott Novák Katalin lehetséges utódját, vagy legalábbis említ néhány nevet. A lap szerint azonban csalódniuk kellett.

Még nincs jelölt

– mindössze ennyit közölt a miniszterelnök a Fidesz-KDNP frakció érdeklődő tagjaival szerda este a lap meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint.

A cikkben arra is kitértek, hogy „a Miniszterelnökség megbízásából több fókuszcsoportot is szerveztek”, hogy így is teszteljék az újabb és újabb lehetséges jelöltek neveit, de Orbán a lap szerint „inkább a megérzéseire támaszkodik, mint a különböző közvélemény-kutatásokra vagy tanácsadói jelentésekre”.

A miniszterelnök beszédéből szivárogtatott részletekről itt számoltunk be korábban, az államfőjelölés szempontjairól pedig itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Súlyos áldozatokra kényszerült a Fidesz – biztonsági játékos lehet Novák Katalin utódja
Idősebb, tiszteletre méltó szakmai életúttal rendelkező államfőt, egy biztonsági játékost jelölhet kormányzati forrásaink szerint Orbán Viktor. Trócsányi Lászlót az esélyesek között emlegetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik