Belföld

Vak ismerősét lenyúlta, egy másikat ájultra vert húsklopfolóval

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a sorozattolvajjal  szemben, aki lenyúlta a vak ismerősét, egy másik ismerősét pedig eszméletlenre verte húsklopfolóval és sodrófával.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a terhelt tavaly március hetedikén meglátogatta a vak ismerősét, akit folyamatosan szóval tartott, azért, hogy elterelje a figyelmét. Kihasználta, hogy a tulaj nem látja a mozgását, és elvette a férfi háta mögül, a kanapé támlájáról az ismerőse 40 ezer forintot érő mobilját.

A vádlott egyik másik ismerőse azonban még a vak férfinél is rosszabbul járt. Őt eszméletlenre verte sodrófával, és húsklopfolóval egy vita során a kecskeméti lakásánál. Az áldozat végül könnyű sérüléseket szenvedett. Emellett lenyúlta egy utas 120 ezres mobilját egy helyi buszon, és kétszer is lopott boltból egy cinkostársával.

A büntetlen előéletű társa egyedül további három bolti lopást is elkövetett. Sikerrel azonban egyetlen alkalommal sem jártak, mert a boltok biztonsági személyzete minden esetben megakadályozta a lopást. A vakot meglopó férfire letöltendő szabadságvesztést kértek kifosztás és más bűncselekmények miatt, a társára pedig közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik