Belföld

A gyermekbántalmazás áldozataiért tüntetett a Országos Közös Akarat, több százan vonultak a Kossuth térre

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

El a kezekkel a gyerekektől címmel tartottak fáklyás felvonulást az Országos Közös Akarat szervezésében. Szociális munkások, diákmozgalmakban résztvevő diákok vettek részt a szervezésben.

Varga Jennifer / 24.hu

A vonulásos tüntetés néhány tucat résztvevői délután 5 órától a Gellért téren gyülekeztek, innen háromnegyed hat körül indultak tovább a Kossuth téren található Miniszterelnöki hivatalhoz. A Szabadság hídon és a pesti alsó rakparton sétáltak a demonstrálók a Kossuth térre.

Varga Jennifer / 24.hu

Varga Jennifer / 24.hu

A Gellért térről elindulva jelentősen felduzzadt a tömeg, és a Szabadság hídon becslések szerint már ezren vonultak a Kossuth tér felé.

Varga Jennifer / 24.hu

A Parlamenthez a menet eleje hét óra körül ért. 

A Kossuth téren először az Egységes Diákfront elnökségi tagja beszélt többek között a gyermekvédelem szigorításának szükségességéről.

Varga Jennifer / 24.hu

Varga Jennifer / 24.hu

A tüntetés apropója a február 2-án kirobbant kegyelmi botrány. Mint ismert, kiderült, hogy Novák Katalin még tavaly áprilisban elnöki kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgató-helyettesének, aki jogerős ítélet szerint kényszerítette az egyik kiskorú áldozatot, hogy írjon alá egy hamis vallomást. A kegyelemről döntő Novák katalin köztársasági elnök, és az azt ellenjegyző Varga Judit igazságügyi miniszter február 10-én mondott le. Később kiderült az is, hogy Balog Zoltánnak is kulcsszerepe volt a K. Endrének adott elnöki kegyelemben. Balog múlt héten mondott le a reformátusi zsinat lelkészi elnökségéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik