Belföld

4,3 millió forintba került, hogy Balog Zoltán és egy másik egyházi személy elkísérte Novák Katalint a csendes-óceáni térségbe

MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula
MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

18 639 ausztrál dollár, azaz 4 388 372 forint költséget fizetett a magyar állam Balog Zoltán és egy másik egyházi személy tavaly októberi útja kapcsán az utazásukkal és a tartózkodásukkal összefüggésben – írja a 444.

Tavaly ősszel Novák Katalin köztársasági elnök két hetet töltött Ausztráliában, Pápua Új-Guineába is ellátogatott. Az utazásra elkísérte őt Balog Zoltán is. Ez volt az első alkalom, amikor magyar államfő lépett a csendes-óceáni szigetország területére. A Magyar Hang korábban azt írta: a bruttó százmillió forintot is meghaladja a távozó államfő, a református püspök, valamint Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter útjának költsége.

Az akkori MTI beszámoló szerint a püspök Pápua Új-Guineában arról beszélt: „13 ezer kilométerre jöttünk el, hogy egy csodálatos magyar református asszonynak az emlékét ápoljuk. Több százan, több ezren gondolnak Molnár Máriára, aki száz évvel ezelőtt járt ezen a szigeten, és megtérítette, kereszténnyé tette az embereket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik