Belföld

Blikk: Kiengedték, megszökött a pedofíliával gyanúsított fociedző

A felügyeletére bízott alvó gyerekekre csapott le.

A gyanú szerint az 54 éves pedofil edző a tarpai fociakadémián sportoló gyermekekkel fajtalankodott. Munkakörébe tartozott az is, hogy éjszaka felügyelje a diákszálláson elhelyezett gyerekeket, írja a Blikk. 2022 novemberében egyik éjszaka a gyanúsított egy alvó kiskorú fiúval szexuális cselekményt végzett. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval tett ugyanígy. Ezek a cselekmények ismétlődtek 2022 novemberében – közölte a lappal a szabolcsi főügyészség szóvivője.

N. Lászlót a rendőrség 18. életévét be nem töltött, a felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A lap úgy tudja, a megrontott gyerekek éppen csak betöltötték a 14. életévüket. A férfi 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig letartóztatásban volt. Akkor a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatja el.

Ezt a gyanúsított nem tartotta be, mert 2023. november 19-én ismeretlen helyre távozott. Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene. Az ügyészség határozatával távollévő terheltté nyilvánította a gyanúsítottat, az eljárás a távollétében folytatódik majd

– közölte a főügyszég szóvivője.

A lap úgy tudja, a kárpátaljai Beregszászról származó, de már magyar állampolgárságú férfi számára a testvére bérelte ki a házi őrizet idejére az ingatlant, ahonnan megszökött. A helyiek azt hitték, már rég a börtönbüntetését tölti. A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság N. László ellen elfogatóparancsot adott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik