Belföld

Tarlós István szerint Karácsony egy menekülő róka, aki mindenkit hülyének néz

Egyszerre megrázóak és felháborítóak az általam elrendelt vizsgálat nyomán eddig előkerült dokumentumok

írta pénteken Karácsony Gergely főpolgármester, aki az általa megismertek szerint kijelentette, hogy a főváros korábbi fideszes vezetése már a feljelentések előtt évekkel tudott arról, hogy mi folyik a bicskei gyermekotthonban, és nemhogy nem tettek semmit, de még kitüntetésre is felterjesztették az intézmény pedofil igazgatóját, V. Jánost. Karácsony elődje, Tarlós István korábban arról beszélt, hogy a felterjesztést egyébként Karácsony is megszavazta, a mostani főpolgármester ezért is indított belső vizsgálatot: hogy kideürljön, hogyan vetődhetett fel az igazgató neve, és hogy miként valósulhatott meg, hogy elhallgatták a közgyűlés elől azt, hogy milyen ügyekhez lehetett köze az igazgatónak.

Tarlós István most a Pesti Srácoknak nyilatkozott a témában. „Az a tett, amiért V. Jánost elítélték, csak 2016-ban derült ki. A fővárosi elismerést követően egy évvel. Balog Zoltán Úr viszont 2016-ban terjesztette fel állami kitüntetésre V. Jánost. A Fővárosi Önkormányzatra mutogatni tehát akkor sem volt elegáns a részéről, ha a saját felterjesztésénél is jóhiszeműen járt el.  A Fővárosi Közgyűlésben 2015-ben Gy. Németh Erzsébet és Karácsony Gergely is megszavazta a kitüntetést” – írta a kormánypárti lapnak küldött válaszában Tarlós, majd némileg személyesebbre vette a hangnemet.

Karácsony fellángolása most azért is hiteltelen, és azért is igyekszik felülmúlni vele naponta minden egyéb kommunikációt, mert fél a választástól, megint gyáva, megint menekül, megint fényezi magát.

Tarlós szerint az utódja hibát követ el azzal, hogy V. János kitüntetésének visszavonásával dicsekszik, mert amikor öt évvel ezelőtt eltörölte, „kétséget kizáróan tudta, hogy miért tette ezt”, ahogy azt is, hogy 2015-ben még igennel szavazott a kitünetésre.

„Miért nem akkor háborodott fel, miért nem akkor indított vizsgálatot a kitüntetés körülményei miatt? Öt év kellett hozzá, hogy mindezt felfogja, és gyanakodni, vizsgálódni kezdjen. Csak most vált kiváncsivá!” – nyilatkozta Tarlós. A lapnak küldött válaszát azzal zárta:

Karácsony megint egy menekülő róka, hasznot akar húzni egy általa átírt történetből, és mindenkit hülyének néz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik