Belföld

Így fenyegette bozótvágóval a rendőröket az iharosberényi férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Elrendelte a letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság pénteken annak a férfinak, aki szerdán a gyanú szerint rendőrökre támadt a Somogy vármegyei Iharosberényben – tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Vadócz Attila elmondta, a bíróság azzal indokolta végzését, hogy a felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított férfi esetében fennáll a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, és rendelkezett arról, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így az ügyben másodfokon a Kaposvári Törvényszék hoz határozatot.

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteki közleményében azt írta, hogy a férfival szemben már ezt megelőzően is eljárás volt folyamatban hivatalos személy elleni erőszak miatt. A nyomozó ügyész kutatás és a gyanúsítotti idézés személyes átadása miatt szerda reggel megjelent a férfi tartózkodási helyén.

A gyanúsított az ingatlanban könnyfakasztó sprayvel ráfújt az eljárási cselekményt biztosító nagyatádi rendőrökre, majd bozótvágó késsel feléjük indult, a megölésükkel fenyegetőzve felszólította őket, hagyják el az udvarát. Mivel többszöri felszólítás ellenére sem hagyott fel támadó magatartásával, a rendőrök két figyelmeztető lövést adtak le.

A férfi visszament a házba, de rövid idő múlva előjött és azt kiabálta, hogy Molotov-koktélt készít, felrobbantja a vele szemben intézkedőket. Az ügyészség értesítette a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét, végül az elkövető ellenállás nélkül megadta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik