Belföld

Zeusznak hívatta magát a párjával, a rettegő nő pizsamában menekült el tőle

Titokban szökött el éjszaka az élettársától egy Dunakeszi környékén élő asszony, mert már nem bírta elviselni, hogy terrorizálja őt a párja. A Budapest Környéki Törvényszék Tájékoztatása szerint a magát Zeusznak szólíttató férfi folyamatosan a nő nyomában járt és agresszív módszerekkel próbálta rábírni arra, hogy térjen vissza hozzá. A Budakörnyéki Járásbíróság letartóztatta a zaklatással gyanúsított férfit.

Az asszony két és fél héttel ezelőtt költözött el az élettársától, de a férfi képtelen volt elfogadni, hogy dobták. Ezért naponta többször is zaklatta a nőt. Előfordult, hogy telefonon hívogatta, máskor megjelent az asszony lakóhelyén, illetve munkahelyén és erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegette meg. Mivel az asszony tudta, hogy a férfi más nőket is bántalmazott, ezért attól félt, hogy ő is hasonló sorsra jut.

Január 27-én hajnalban egy pizsamában menekült el a gyanúsított elől, amíg az élettársa aludt. Másnap a férfi telefonon hívta a nőt, és agresszív hangnemben beszélt vele és megfenyegette. Megjelent továbbá az asszony munkahelyén, ahol szintén agresszívan viselkedett, és megfenyegette a nő főnökét. 

A férfi a lakóhelyén is folyamatosan zaklatta a nőt,  hosszasan dudált a háza előtt, és a saját céges autóját is letette az ingatlan elé. Viselkedésével azt akarta elérni, hogy az asszony visszaköltözzön hozzá. Továbbá ráparancsolt a nőre, hogy ne merjen “nem”-et mondani neki, szólítsa Zeusznak és a telefont is mindig vegye fel neki. Nagyfokú félelme miatt az asszony nem mert ellentmondani a gyanúsítottnak, azonban feljelentést tett ellene a rendőrségen. Az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a zaklatással gyanúsított férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik