Belföld

Elkezdik kiüríteni a RákosDubaj építési területét

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) elrendelése alapján a MÁV Zrt. megindította a bérleti és egyéb használati jogviszonyok felmondását, illetve felszólította a hátrahagyott vagy engedély nélkül felhúzott ingatlanok használóit a terület átadására. A beruházás előkészítésének következő lépéseként a leégett Budapest Sportcsarnok (BS) bontásából származó, az érintett területen deponált, mintegy 175 ezer tonna építési törmelék elszállítására, az állam tulajdonában lévő vasúti anyagok értékesítésére, illetve a terület rekultivációjára, kármentesítésére kerül majd sor. Az ÉKM célja az, hogy a nyár végére a terület kiürítése befejeződjön és megindulhasson az ingatlanfejlesztés következő szakasza.

– közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Ez azt jelenti, hogy elkezdik kiüríteni a „mini-Dubajként” is emlegetett ingatlanfejlesztés területét a Hősök tere mögött, a volt rákosrendezői pályaudvar környékén.

Arról, hogy nézne ki a tervek szerint az építkezés, korábban Karácsony Gergely főpolgármester posztolt képeket. Ő egyébként ellenzi a beruházást.

A beruházásra a kormánynál az a Mohamed Alabbar jelentkezett be, aki a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületét, a 828 méteres Burdzs Kalifát is építette. A zuglói területre egy kisebb, 220-240 méteres felhőkarcoló van tervben, ez viszont még így is jóval magasabb lenne, mint a 143 méter magas Mol-torony, Budapest legmagasabb épülete.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár az építkezéssel kapcsolatban a Facebookon kérdezte fel Lázár János, hogy pontosan mi történik majd a területen, erre ugyanis eddig nem adtak választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik