Belföld

Így nézne ki Budapest, ha megvalósulna a RákosDubaj beruházás

Számos sebből vérzik a kormány RákosDubaj beruházása, hiszen nemzetközi szerződésben körülbástyázott luxusberuházás helyett a budapestiek érdekét szolgáló Parkvárosra van szükségünk

– írta Karácsony Gergely kedd délután Facebook-oldalán. A főpolgármester a posztban hozzátette: legalább ennyire fontos a tervezett toronyházak kérdése is, a látványvizsgálatok pedig szerinte magukért beszélnek.

Nemcsak a Hősök tere és az Andrássy út, de egész Budapest látványa változik meg, ha megépülnek a korábban felvetett, 220-240 méter magas épületek

– szögezte le a bejegyzésben. Karácsony a VálaszOnline cikkére hivatkozva emlékeztetett arra is, hogy felmerült 460 méteres épületek lehetősége is, ez az eredeti tervek duplája. „Budapest öröksége védendő, és ennek része a város látképének megőrzése is. A budapestiek megkérdezése nélkül szó sem lehet ekkora épületek felhúzásáról, se Rákosrendezőn, se máshol!”, fogalmazott.

A posztban a főpolgármester közzé is tett néhányat a Fővárosi Önkormányzat által készített látványvizsgálatból:

Karácsony Gergely / Facebook
Karácsony Gergely / Facebook
Karácsony Gergely / Facebook

A beruházásra a kormánynál az a Mohamed Alabbar jelentkezett be, aki a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületét, a 828 méteres Burdzs Kalifát is építette. A zuglói területre egy kisebb, 220-240 méteres felhőkarcoló van tervben, ez viszont még így is jóval magasabb lenne, mint a 143 méter magas Mol-torony, Budapest legmagasabb épülete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik