Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki a budapesti fiatalt, aki karácsonykor megszülte, majd kidobta az élve született csecsemőjét az ablakon

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 22 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megülte az újszülött gyermekét a Józsefvárosban. A baba holttestét január 27-én találták meg egy VIII. kerületi társasház világítóudvarán. Az újszülöttet világra hozó 22 éves nőt a helyszínen elfogták.

Az azóta elkészült igazságügyi orvos szakértői vélemény megállapította, hogy a pici élve született, és életben maradhatott volna, ha orvosi ellátásban részesül. A BRFK tegnap gyanúsítottként hallgatta ki a lányt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő december 26-án a lakásuk fürdőszobájában titokban világra hozta a gyermekét, majd az ablakon keresztül a világítóudvarba dobta. A 22 éves nő megtagadta a vallomást, és panasszal élt a gyanúsítással szemben. A fiatalt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik