Belföld

Videón, ahogy harapófogóval vágja le a cipőről a lopásgátlót egy férfi a Deichmannban

Letöltendő börtönbüntetést kért a Hatvani Járási Ügyészség arra a többszörös visszaeső férfire, aki két évvel ezelőtt harapófogóval szedte le a lopásgátlót a hatvani Deichmannban. A lopásban benne volt a férfi nőismerőse is.

A Heves Vármegyei Főügyészség az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy a férfi és a női társa bementek az egyik hatvani üzletbe, ahol a férfi a sportcipők közül kiválasztotta és felpróbálta a számára minden tekintetben megfelelő lábbelit.

Ezt követően azonban nem a megszokott menetben zajlottak a dolgok. A férfi egy hirtelen mozdulattal előkapott a kabátja zsebéből  egy fogót, levágta vele a cipőről a lopásgátlót. Eközben a nő egy szatyorral a kezében várta az eszköz eltávolítását, ezzel segítve a férfit, aki egy szatyorba tette a cipőt, majd mindketten sietősen távoztak az üzletből.

A tolvaj azonban elfelejtette kivenni a termék belsejében elhelyezett lágy áruvédelmi etikettet, ezért megszólalt a riasztó, amikor elhagyták az üzletet. A párost azonban ennek ellenére sem sikerült a helyszínen elfogni. Az ügyészség két év letöltendő börtönt és két év közügyektől eltiltást kért a lopással és más bűncselekményekkel vádolt különös visszaeső férfire előkészítő ülésen történő beismerés estére. A nőre 150 ezres pénzbüntetést kértek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik