Belföld

Kamionról leemelt zsaluelemek nyomták agyon az irodából kilépő börtönőrt

Borzalmas és szerencsétlen halált halt az az 51 éves börtönőr, aki két héttel ezelőtt vesztette életét a csengeri börtön építkezésén – tudta meg a 24.hu. Értesüléseink szerint a raklapokon lévő zsaluelemeket pakolták le a dolgozók egy kamionról, amikor a tragédia történt.

Rakodógéppel akarták leemelni a fémből készült elemeket a járműről, de azok szétcsúsztak és rádőltek az irodából éppen akkor kilépő főfelügyelőre. A helyszínen dolgozó bv-sek azonnal a segítségére siettek, és értesítették a mentőket, de már nem lehetett megmenteni a műveletirányítóként dolgozó férfi életét. A rendőrség büntetőeljárást indított a halálos munkahelyi baleset után.

Megkerestük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészséget, hogy megtudjuk hol tart a nyomozás, és van-e már gyanúsított az ügyben.

A rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben. A nyomozás folyamatban van, és még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként

– mondta Szilágyi László szóvivő, csoportvezető ügyész, hozzátéve, legutóbb munkavédelmi igazságügyi szakértőt rendelt ki a nyomozó hatóság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik