Belföld

Orbán Viktor új Facebook-bejegyzéssel jelentkezett, de ebben sem a köztársasági elnök lemondására reagál

Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Már közel négy napja hallgat Orbán Viktor Novák Katalin lemondásáról, a miniszterelnök Facebook oldalára sem kerültek ki friss bejegyzések az elmúlt időszakban. Öt nap után viszont új poszt jelent meg a miniszterelnök oldalán, de ebben csak annyit ír:

Munka van! A kormány dolgozik.

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke a tegnapi napon Orbán hallgatását azzal magyarázta, hogy: a kegyelmi ügyben a miniszterelnök már elmondta az álláspontját. Hozzátette: „a kormányzati munka a megszokott rendben folyik”.

Orbán Viktor legutóbb múlt hét csütörtökön állt a nyilvánosság elé, amikor bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez Novák kegyelmi döntése után. A kormányfő ezzel kimondatlanul is elismerte, hogy a köztársasági elnök súlyos hibát követett el, amikor kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének, akinek nemcsak tudomása volt arról, hogy az intézmény igazgatója több gyereket is molesztált, de hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, melyet a pedofil bűnelkövető jelenlétében akart aláíratni vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik