Belföld

Nem vált be a négynapos munkahét a Telekomnál

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Lezárja a Magyar Telekom a négynapos munkahét tesztprogramját – írja a hvg.hu. A cég bejelentése szerint a 2022 nyara óta működő tesztprogramban arra jutottak, hogy „a négynapos modell nem alkalmazható egységesen minden munkatársra”, és „többségük munkája jellege, vagy élethelyzete miatt nem tudott ebben a modellben kellő hatékonysággal dolgozni”. Azt is hozzáteszi a cég közleménye, hogy „a vegyes munkarenddel működő csapatok összehangolása hosszú távon szintén kihívásokat jelentett”. Így aztán február 29-én vége lesz a projektnek.

A cég 2022-ben az első tapasztalatok alapján azt kommunikálta, hogy a három egybefüggő szabadnap kiegyensúlyozottabbá teszi a dolgozóikat, és utána nagyobb hatékonysággal tudnak teljesíteni a munkahelyükön. Tavaly áprilisban pedig azt közölték, hogy

a pilotprogramban részt vevő munkatársaink 92 százaléka érezte úgy, hogy a munkája mellett elegendő ideje jut a magánéletre, és az első tesztidőszak végén 90 százalék válaszolta azt, hogy szívesen folytatná a 4 napos munkavégzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik