Belföld

Mellár Tamás kilép a református egyházból

MTI
MTI

Kilép a református egyházból, jelentette be szerdán Mellár Tamás ellenzéki parlamenti képviselő, a KSH volt elnöke.

A Facebookon  közzétett döntését azzal indokolta, hogy nincs keresnivalója egy olyan egyházban, amit pedofilvédelmezők vezetnek. Sajnálja, hogy az egyházat vezető Balog Zoltán püspök annak ellenére sem mondott le, hogy beismerte, támogatta K. Endre kegyelmi kérvényét. Emellett azt is sajnálja, hogy a püspökökből és gondnokokból álló református vezetés bizalmat szavazott neki.

Mellár azt írta, fájó szívvel lép ki az egyházból, mert gyerekkora óta rendszeresen járt templomba. Felnőttként több gyülekezetnél is vállalt presbiterséget, Zengővárkonyban pedig gondnok is volt.

Mellár szerint az egyházi vezetés az elmúlt években egyre erőteljesebben kezdett politizálni, ez pedig az Orbán-kormányok kritika nélküli támogatásához vezetett. Elfeledték azt az alapigazságot, hogy nem lehet egyszerre két urat szolgálni.

Balog kedden jelentette be, hogy a botrányt kirobbantó kegyelmi ügy ellenére sem mond le, szerdán azonban Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke lemondásra szólította fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik