Belföld

Magyar Péter újabb rogános történetekkel állt elő

FACEBOOK / MAGYAR PÉTER
FACEBOOK / MAGYAR PÉTER

Magyar Péter szerdán a brüsszeli 500 eurósok után két olyan történetet írt meg a kormányzati kommunikáció működéséről, amelyeknek még Varga Judittal együtt volt a szenvedő alanya.

Magyar és Varga 2020 márciusában a covidjárvány napjaiban nyilvánosan felajánlottak félmillió forintot a Szent László Kórház dolgozóit támogató alapítványnak.

Mint írta, azért tették nyilvánosan, hogy minél több ember kövesse a példát, kifejezve az egészségügyi dolgozók felé a szolidaritásukat. A kórház visszajelzése szerint az akció jól sikerült, jelentős adományok érkeztek be utána.

Pár órának se kellett eltelnie és érkezett a telefon az eddig már sokszor felemlegetett személytől, hogy ezt hogy mertük megtenni, ez politikai öngyilkosság, mert ezzel azt üzenjük a közvéleménynek, hogy a kórházakban nincs elég forrás. Mert ugye van…

A második történet arról szólt, hogy ukrán menekülteket fogadtak be egy üres lakásukba, de ehhez is volt szava a központnak.

Az ukrán háború kitörésekor szintén felajánlottunk félmillió forintot az egyik segélyszervezetnek és befogadtunk egy kárpátaljai menekült családot a házunkban lévő üres lakásba. Itt is érkezett a telefon, hogy ezt hogy képzeljük előzetes egyeztetés nélkül. Majd egy óra múlva ismét csengett a telefon, hogy ha már így alakult, akkor elhoznák egy forgatócsoporttal miniszterelnök urat, hogy készítsenek egy FB videót arról, hogy elbeszélget a családdal. Amikor a családnak ezt jeleztem, egy óra sem telt el és összecsomagoltak, mondván, hogy nem akarnak videókon szerepelni és az otthon maradt családtagjaikat veszélyeztetni. Nagyon szégyelltem magam, hogy egyáltalán felvetettem a dolgot

– írta Magyar a Facebook-oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik