Belföld

Befutottak az ellenzéki reakciók Balog Zoltán le nem mondására

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Nem mondott le Balog Zoltán református püspök, volt emberierőforrás-miniszter a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában tartott meghallgatását követően. Tagadta, hogy ő fordult volna az államfőhöz a kegyelmi kérvénnyel, de azzal egyetértett, hogy K. Endre kegyelmet kapjon. Tévedtem és hibáztam. „Akitől ezért bocsánatot kell kérnem, attól bocsánatot kértem és kérek” – fogalmazott Balog.

Donáth Anna, a Momentum elnöke a Facebookon felvetette: ha Balognak nem volt köze K. Endre kegyelmi ügyéhez, akkor miért szavaztak róla, ha pedig mégis volt, akkor miért nem mondatták le?

Abszurd, hazug, képmutató eljárás. A nyilvánosság kizárásával. Nagyon emlékeztet a kegyelmi eljárásra

– írta Donáth.

Dobrev Klára egyetlen szóval nyugtázta Balog döntését.

Vállalhatatlan

írta a DK vezető politikusa Facebook-posztjában, melyben egy képet is közzétett, rajta Orbánnal, Baloggal és az alábbi felirattal: „Elismerte, de marad! Egy szava nem volt az áldozatokhoz.”

A Jobbik közleményében azt írta, Balog Zoltán mától a gyávaság és a gyarlóság mintaképe lesz, mivel „ő is két nő szoknyája mögé bújt”. Az LMP szerint a legfontosabb kérdésre továbbra sem kaptak választ, mégpedig arra, hogy „milyen indokok mentén támogatta Balog Zoltán K. Endre kérvényt?”

A Párbeszéd nevében Szabó Tímea, a párt frakcióvezetője azt írta: „Szégyelld magad, Balog Zoltán! Nem szavaztatni kell, hanem felelősséget vállalni!”

Eközben Mi Hazánk Bicskén tartott demonstrációt:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik