Belföld

„Találhattam volna szerencsésebb hasonlatot” – mondta a Klubrádió tulajdonosa, miután a Kurvák cseréje címen közölt írást Novák és Varga távozásáról

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Kurvák cseréje címen írt publicisztikát Novák Katalin köztársasági elnök lemondásáról és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter visszavonulásáról Arató András. A Klubrádió tulajdonosa két napja megjelent dolgozatában arról írt, „ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat”.

Az elnök-vezérigazgató írásának címét a megjelenése után a Bútorok cseréjére változtatták, majd kedd délelőtt a teljes dolgozat eltűnt a rádió honlapjáról.

„Találhattam volna szerencsésebb hasonlatot” – nyilatkozta a 444-nek Arató András, aki tartalmilag most is egyetért azzal, amit leírt. A nőkkel szembeni tárgyiasítás kritikájra a Klubrádió vezére úgy felelt, hogy „két nő” szerinte a „bútor kategóriában” vett részt a magyar közéletben.

Arató azt is elmondta: sajnálja, hogy az írásával adott a kormánynak egy gumicsontot.

A kormánypropaganda azóta jóformán több cikket közölt Arató publicisztikájáról, mint Novák kegyelmi botrányáról. A 444 felidézi, hogy volt olyan pillanat, amikor az Origo címlapjának tetején 12 külön írás foglalkozott Arató bútoros-kurvás cikkével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik