Belföld

Most már tagad a nő, aki falazott a terhes lányát és húgát kivégző és elásó gyilkosnak

police.hu
police.hu

Az előkészítő üléssel megkezdődött a Balassagyarmati Törvényszéken annak a H. Józsefnek a büntetőpere, aki 15 évvel ezelőtt megölte, és elásta az élettársa lányait. A törvényszék tájékoztatása szerint a megölt testvérek édesanyja korábban elismerte, hogy tudott a lányai meggyilkolásáról, de most már azt állította, hogy nem volt tudomása a bűncselekményekről.

A vádirat szerint a férfi 2004-ben az élettársánál lakott a nő négy gyermekével együtt. H. József gyakran verte az asszonyt, és a gyerekeit is, ezért a gyámhivatal védelembe vette a kiskorú gyermekeket. A férfi nemcsak az élettársával, de a két nevelt lányával is szexuális cselekményeket végzett.

A férfi 2009 februárjában összeveszett a 19 éves nevelt lányával, Alexandrával, akiről megtudta, hogy gyermeket vár. H. József azt akarta elérni, hogy a lány vetesse el a gyereket. A férfi többször fejen ütötte, majd meg is rugdosta a földre kerülő lányt, aki a bántalmazás következtében meghalt A férfi még aznap elásta a holttestet Alexandra anyjával a házuk udvarán.

Kapcsolódó

Egy hónap múlva a férfi végzett Alexandra 14 éves húgával, Krisztinával is. A férfi fojtogatni kezdte a bevásárlásra tőle pénzt kérő lányt, majd agyonverte. H. József előbb egy ágy alá rejtette a holttestet a házban, majd éjjel elásta egy közeli erdőben.

A férfi 2015 nyarán arról értesült, hogy fel akarják parcellázni az erdőt, ezért kiásta, majd megpróbálta elégetni a lány földi maradványait, az el nem égő részeket pedig máshol földelte el. H. József elmondta az élettársának, hogy a másik lányát is megölte, de ő mindenkinek azt mondta, hogy az Budapestre szökött a testvére után.

Az elkövetéskor hatályban lévő Büntető Törvénykönyv szerint kiszabható legmagasabb határozott tartamú szabadságvesztést kértek H. Józsefre. Mivel anno 5–15 vagy életfogytig tartó fegyházbüntetéssel büntették ezt a minősített emberölést, ezért 15 év fegyházat kértek a férfire beismerés esetére. A nő két év börtönnel megúszhatta volna, ha mindent bevall.

A Balassagyarmati Törvényszék tájékoztatása szerint H. József nyolcszor is módosított a beismerő vallomásán, ezért azt nem tudta elfogadni a bíróság. Később viszont már úgy nyilatkozott, hogy a terhére rótt gyilkosságokhoz nincs köze, de a tényleges elkövetőket nem akarja megnevezni, mert félti a családját.

A lányok anyja változtatott a korábbi vallomásán, és azt állította, hogy nem volt tudomása az élettársa által elkövetett bűncselekményekről. A párjára terhelő, a nyomozás során tett vallomásaival kapcsolatban pedig azt állította, hogy azokat gyógyszerek hatása alatt tette.

Kapcsolódó
15 évvel megúszhatja a nevelőapa, aki megölte és elásta a két nevelt lányát, a terhes Alexandrát és a húgát, Krisztinát
A tinik anyja tudott a lányai megöléséről, de falazott a férfinek. H. József életfogytiglant is kaphat, ha nem vall be mindent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik