Belföld

Nem vesz részt az új köztársasági elnök jelölésében a Momentum, újabb tüntetést hirdettek

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Momentum Mozgalom Elnöksége úgy határozott, hogy a Momentum és annak frakciója nem vesz részt a köztársasági elnök jelölésének parlamenti folyamatában – írja közleményében a Momentum.

Az állampártnak háromból kettő köztársasági elnöke megbukott, mi pedig nem fogunk asszisztálni ahhoz, hogy újabb aláírógépet ültessenek a Sándor-palotába. A szabadságszerető embereknek meg kell adnunk azt a lehetőséget, hogy közvetlenül válasszanak köztársasági elnököt, ez a Momentum követelése.

„A következő aláírógép személyénél fontosabb, hogy válaszokat kapjunk Orbán Viktortól, a valódi felelőstől arra, hogy mit tud és mit hallgat el a pedofilbotrányról. Ezért február 14-én, szerdán 18 órakor tüntetni hívunk mindenkit a Karmelita elé” – zárják közleményében a Momentum.

Korábban a DK jelezte, szükségét érzi az államfő közvetlen választásának.

Szombaton, mint ismert, Novák Katalin lemondott államfői posztjáról a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt igazgatóhelyettesének juttatott elnöki kegyelem miatt.

Kapcsolódó
Súlyos áldozatokra kényszerült a Fidesz – biztonsági játékos lehet Novák Katalin utódja
Idősebb, tiszteletre méltó szakmai életúttal rendelkező államfőt, egy biztonsági játékost jelölhet kormányzati forrásaink szerint Orbán Viktor. Trócsányi Lászlót az esélyesek között emlegetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik