Belföld

Megfojtottak és kútba dobtak egy törteli nőt

police.hu
police.hu

Emberöléssel és ingatlancsalással gyanúsítanak egy 21 fős bandát. Az egyik közreműködőt bűntársai meggyilkolták, ezen kívül másfél milliárd forint értékben követtek el a csoport tagjai ingatlancsalást – közölte sajtótájékoztatóján a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Suszter Tamás, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy két éve tart a nyomozás, a csoport tagjai ellen, akik hamis szerződésekkel szereztek meg 17 ingatlant, amelyeket időközben továbbértékesítettek.

police.hu

Mint mondta, az ügynek idáig 21 gyanúsítottja van, közülük hét szervező, nyolc segítő és hat stróman. A gyanúsítottak 13 személy ellen követtek el bűncselekményt, mely során összesen másfél milliárd forint értékben csaltak ki hamis adásvételi szerződésekkel 17 ingatlant.

Hiripi Gábor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály megbízott főosztályvezetőjének tájékoztatása szerint a csoportban elszámolási vita támadt, mivel az egyik gyanúsított, egy 69 éves nő – aki strómanként vett részt az ügyben -, kevesellte a neki járó pénzt. A 48 éves D. Szilvia és a 34 éves S. Zoltán egykori élettársak ezért megfojtották a nőt, majd egy Cegléd közeli tanya kútjába rejtették.

Szabó Gyula rendőr alezredes, a Veszprém VMRFK Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályának osztályvezetője  elmondta, a gyanúsítottak az ország különböző tájain, elsősorban Budapesten és a Balaton környékén kerestek fel lakatlan ingatlanokat. A vizsgálat további gyanúsítottak kihallgatásával folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik