Belföld

Felvette a bukósisakon lévő kamera, ahogy belecsapódik egy motoros a másikba

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki maradandó fogyatékossággal járó sérülést okozott egy másik motorosnak. A vádlott bukósisakján lévő kamera rögzítette a súlyos balesetet.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a bűnösségét beismerő férfi 1 év 6 hónap felfüggesztettet kapott, s két évre eltiltottak a közúti járművezetéstől is. A büntetővégzés jogerős.

Az elkövető másfél évvel ezelőtt Bajna felé haladt Héreg felől. A férfi egy kanyarban a megengedett 50 km/óra sebesség, illetve a kanyaríven biztonságos áthaladást biztosító 48-50 km/óra helyett, szabálytalanul 85-90 km/óra közötti sebességre növelte a motorkerékpár sebességét, majd fékezni kezdett.

Ennek hatására a motorkerékpár „felegyenesedett”, letért az út vonalvezetésének megfelelő ívről, áthaladt a záróvonalon és mintegy 65-70 km/óra közötti sebességgel  nekiütközött az ellentétes irányú forgalmi sávban, szemből érkező másik motorosnak.

– közölte az ügyész.

A másik motoros már nem tudta elkerülni az ütközést, és az árokba csapódott. A balesetet észlelve egy harmadik motoros is fékezni kezdett, majd felborult. A sértett maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett, míg az elkövető nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A harmadik motoros nem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik