Belföld

Juhász Péter Magyar Péternek: Ha van kedved csatlakozni, találkozunk a jó oldalon

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Juhász Péter ellenzéki politikus a Facebook-oldalán tett közzé egy Magyar Péternek címzett nyílt levelet. Mint ismeretes, Varga Judit volt férje szombaton jelentette be, hogy megválik az állami társaságokban betöltött pozícióitól, továbbá nyilvánosan beleszállt Rogán Antalba. Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. volt vezérigazgatója többek között azt írta: „Volt szerencsém személyesen is megismerni a rendszer és a szolgálatok működését, ezért tudatában vagyok annak, hogy mostantól minden eszközzel megpróbálnak majd vádolni, lejáratni, ellehetetleníteni és ehhez fel fogják használni a korábban hozzám közel állókat is, de innen is jelzem, hogy nem félek és azt kérem, hogy senki se féljen kiállni az igazságért, a hazánkért és az elesettekért.”

Juhász Péter most erre reagálva azt írta, hogy őszintén hiszi, hogy „valaki megváltozhat egy ügy hatására, hogy eljöhet egy pont az ember életében, hogy netovább.” Viszont úgy fogalmaz:

Értem, hogy mostantól nem akarsz cinkos lenni. De még néma vagy. És bűnösök közt cinkos, aki néma.

Juhász ezután arra biztatja Magyart, hogy ne álljon meg itt, hanem mutassa is meg, milyen, amikor nem félünk:

Ne féljetek! – írod.
Én megadom a bizalmat, hogy komolyan gondolod.
Mutasd meg, hogy milyen az, amikor nem félünk.
Ha tényleg úgy érzed, hogy kötelességed a hazáért tenni és nyilvánosságra hozni amit tudsz, bennem partnerre találsz. Jó csapat lehet belőlünk: te tele vagy információval, én tele vagyok tettvággyal, és nem hátrálok meg holmi Rogántól. Papírom van róla.
Szóval, ha van kedved csatlakozni, találkozunk a jó oldalon

– írja Juhász, aki a végén a telefonszámát is kiírja, mondván, „te is tudod, hogy Rogánék úgyis tudnák. Akkor miért épp a többiek maradjanak ki, akiknek reményt adna?!”

Juhász Péter egyébként az V. kerületben indul a polgármesteri tisztségért, bár a héten pont kifarolt mögüle a Kétfarkú Kutya Párt, miután a Momentum bejelentette, hogy visszaléptetik a saját belvárosi jelöltjüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik