Belföld

A megmaradt ételt adták a tanárok egy rettenetesen elhanyagolt gyereknek, mert az anyja nem fizette a menzát

Két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Komáromi Járásbíróság azt a nőt, aki bántalmazta és rettenetesen elhanyagolta a kiskorú gyermekét. Az asszonynak megszüntették a szülői felügyeleti jogát, és minden olyan tevékenységtől és foglalkozástól eltiltották, amely során 18 év alatti személlyel kapcsolatba léphetne.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy az ítéletet az ügyész a vádlott, és védője is tudomásul vette, így az jogerős.

A vádirat szerint az elkövető nem vitte 2019-ben orvoshoz a gyereket, amikor beteg volt. És bár a gyerek meggyógyult, orvosi igazolás hiányában 20 órát hiányzott igazolatlanul az általános iskolából.

Az anya 2020 őszétől egyre jobban elhanyagolta gyermeke gondozását, nem biztosította számára az általános iskolás gyermeke szükséges iskolai, illetve testneveléshez szükséges felszerelését, valamint rendszerint a koronavírus világjárvány miatt indokolt egészségügyi maszkot sem.

Az anya nem gondoskodott a gyermek  rendszeres ápolásáról, tisztán tartásáról, a gyermek és ruházata szennyezett, elhasznált, nem az időjárásnak megfelelő volt. A nő rendszeresen nem adott reggelit, tízórait a gyermeknek, majd 2021. januárjától már egyáltalán nem fizetett étkezési díjat az iskolában. Ezért a pedagógusok az intézményben megmaradt ételt adták oda a gyereknek

– közölte az ügyész.

Az elhanyagolt gyerek  szemüvegének a lencséje már olyan mértékben karcos és kopott volt, hogy gyermek nem látott át rajta, illetve nem látott vele jól, de az anyját ez sem érdekelte. Nem vitte el szemészeti vizsgálatra a gyereket, és új szemüveget sem csináltatott neki.

A komáromi gyermekjóléti intézmény 2020. novembere óta, alapellátás keretében gondozta a családot, de ez sem vezette eredményre, az anya a figyelmeztetések és segítség ellenére sem változtatott a magatartásán. Az elkövető rendszeresen kiabált a gyerekkel, akit többször is bántalmazott. A gyerek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. És ezzel még nem volt vége a történetnek.

Az anya ezután felkereste a gyermekjóléti intézményt, hogy akarja gondozni és nevelni tovább a gyermekét. Ezt követően a gyámhatóság elrendelte a gyermek nevelésbe vételét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik