Belföld

Beismerte egy zalai jegyző, hogy összejátszott az anyakönnyvvezetővel a jutalmak elosztásakor

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a zalai jegyzővel és anyakönyvvezetővel szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy összejátszottak az önkormányzati választások lebonyolítása után járó jutalmak elosztásában.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyik zalai önkormányzat jegyzője közel két évvel ezelőtt megállapodott az anyakönyvvezetővel, hogy magasabb jutalomban fogja részesíteni az önkormányzati választások lebonyolítása során elvégzett munkájáért.

A beosztottnak azonban az összeg nagy részét vissza kellett utalnia a főnöke részére, mivel arra a jegyző tartott igényt. A 45 éves nőt vesztegetés elfogadása bűntett, alkalmazottját pedig vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.

A jegyző részletes beismerő vallomást tett és megtérítette az önkormányzatnak okozott anyagi kárt. Az anyakönyvvezető azt mondta a nyomozóknak, hogy a felettese utasításait követte. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik