Belföld

Szijjártó Péter sürgős feladatot kapott Orbán Viktortól

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A megállapodást azonnali határidővel kell tető alá hoznia. Közben kiderült, az oszakai világkiálításnál nem biztost, minisztert cseréltek.

A kormány úgy határozott, stratégiai együttműködési megállapodást köt a Bayer Construct Építőipari és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársasággal. A sóskúti székhelyű építőipari vállalat már az elmúlt években is egyre többször volt sikeres a nagy állami közbeszerzésekben. A Magyar Közlönyben megjelent döntés szerint Orbán Viktor  miniszterelnök Lázár János építési miniszter helyett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert bízta meg azzal, hogy azonnal írja alá a megállapodást.

Az nemrég dőlt el, hogy a sajtóban korábban a NER új üstökösként emlegetett Balázs Attila sóskúti cége építheti meg a 2025. évi világkiállítás magyar pavilonját is Oszakában. Az építkezésre tavaly ősszel írtak ki hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást, amit az előállt helyzet sürgősségével indokoltak. Végül a becsült ár kétszereséért, nettó 19,9 milliárd forintért építi meg a magyar pavilont a Bayer Consrtuct.

Frissítünk!

Oszakai világkiállítás: nem biztost, minisztert cseréltek

A Hivatalos Értesítőben jelent meg Rogán Antal utasítása, amely szerint január végétől visszavonja a 2025. évi Oszakai Világkiállításon történő magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos novemberi kinevezését. Kristó Ákos ugyanakkor egyetlen napra sem válik meg posztjától, csak a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter helyett februártól a nemzetgazdasági miniszter lesz a főnöke. A miniszteri biztos egyebek mellett együttműködik a világkiállítási pavilon létrehozásához kapcsolódó feladatokért felelős Magyar Turisztikai Ügynökséggel, rendszeresen tájékoztatja Nagy Mártont, félévente írásbeli beszámolót készít a tevékenységéről, amiért helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra és kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult.

Balázs Attila a Telexnek decemberben még azt mondta, nem dolgoznak a kormánnyal, nem érti, miért próbálják cégét kormányközelinek beállítani, de nem foglalkozik vele, mert teljesen mindegy.

Sőt, minél többet írnak rólam, annál könnyebb eladni a lakásaimat. Hadd nyomják, a marketing az nekünk jó. Mindig azt mondták, a negatív média is jó média, nem? Csak beszéljenek rólam.

Kapcsolódó
Tényleg simán megkereshet ma havi nettó 500 ezret, aki dolgozni akar?
Balázs Attila szerint igen. A statisztika mást mutat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik