Belföld

Politikai kommunikációt oktat a Megafon vezetője a Budapesti Metropolitan Egyetemen

: Farkas Norbert / 24.hu
: Farkas Norbert / 24.hu

A Budapesti Metropolitan Egyetemen (METU, korábban BKF) oktat a Megafon nevű Fidesz-közeli propagandahálózat ügyvezetője, Kovács István Gergelytudta meg a Média1.

A lapnak az egyetem egyik neve elhallgatását kérő hallgatója küldött a Neptun elektronikus oktatástámogató rendszerből kifotózott képernyőképeket, amelyekből kiderül az is, hogy több Fideszhez közeli médiamunkás is oktat az intézményben, ahol tavaly szeptemberben mondott fel számos oktató, miután Kovács Attila dékán elbocsátotta Murai Andrást, a Kommunikáció és Médiatudomány szakot is magába foglaló Kommunikációtudományi Intézet és egyben az Újságírás Központ vezetőjét, illetve két oktatót.

A Neptun alapján a METU-n Kovács István Gergely politikai kommunikációt tanít.

Rajta kívül az egyetem oktatói között megtalálható Dézsy Zoltán, az állami támogatással megvalósult Elment az öszöd című, 2013-as mozifilm rendezője, valamint Harangozó Éva, a Magyar Nemzet újságírója is, aki a PestiSrácok Mi kérdezünk című műsorának vezetőjeként is ismert. Harangozó hírszerkesztést és a cikkírást, Dézsy pedig médiaműfajok tantárgyat oktat.

A METU-t 2021 májusában vette meg egy MNB-közeli cég, de ekkor igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy ez nem jár majd az egyetemi autonómia csökkenésével.

Kapcsolódó
Titokzatos milliárdok fűtik a NER-propaganda nehéztüzérségét
Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki. Csak a Megafon egy év alatt kétszer annyi pénzhez jut így, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik