Belföld

Novák Katalin arról győzködte telefonban a svéd miniszterelnököt, hogy jöjjön el mielőbb Budapestre a NATO-csatlakozás miatt

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Nemcsak a nagy visszhangot kiváltó kegyelmi döntéséről beszélt újságírói kérdésre ma Novák Katalin az örmény elnök látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Megkérdezték ugyanis a magyar államfőt a svédek NATO-csatlakozásáról, ő pedig azt mondta a távirati iroda tudósítása szerint, hogy személy szerint Svédország NATO-csatlakozásának mielőbbi ratifikációja mellett áll, s állt korábban is. Novák Katalin elmondta, hogy tegnap telefonon egyeztetett Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel, és megerősítette a Magyarországra szóló meghívását.

Arra bátorítottam, hogy jöjjön el mielőbb Magyarországra, hogy tudjunk beszélni, hogy tudjanak a miniszterelnökkel is beszélni, és mutassa azt a szándékot is, hogy nekik is mennyire fontos a magyar képviselők meggyőzése.

A svédek budapesti látogatásával kapcsolatban a kormánypárti politikusok az elmúlt napokban ellentmondásosan nyilatkoztak. A múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, hogy nem feltétele a ratifikálás támogatásának a budapesti látogatás, míg Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető azt mondta, ha fontos a svédeknek a NATO-látogatás akkor eljönnek majd Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik