Belföld

Kitolta a Lidlből a 186 ezer forintnyi áruval megtömött bevásárlókocsit, majd biciklivel vontatta

police.hu
police.hu

„Magas fokon műveli a pancserséget” – írta a rendőség arról a mezőtúri férfiról, aki pár nappal ezelőtt kitolt egy zsúfolt bevásárlókocsit az egyik helyi üzletből, majd biciklivel akarta elvontatni, ám felborult vele. És valóban nehéz szavakat találni a 27 éves mezőtúri férfi lopásaira.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi pár nappal ezelőtt betért az egyik mezőtúri üzletbe, majd belepakolt 186 ezer forintnyi árut a bevásárlókocsiba, s kitolta azt a bejárati ajtón.

Ezután biciklire pattant, és maga mögött húzta a megpúpozott bevásárlókocsit, azonban menekülés közben a kocsi kereke megakadt a járdaszegélyben, ezért a tettes mindenestül otthagyta.

közölte a rendőrség.

police.hu

A férfi tavaly háromszor is hasonló módon próbált lopni élelmiszerüzletekből, ám nem sok sikerélménye volt. Egyszer felborult a 119 ezer forintnyi áruval megpakolt kocsi, másodjára elkapták a bolt dolgozói, harmadszorra azonban sikerült lenyúlnia 62 ezer forintnyi árut.

Úgy tudjuk, hogy a férfi kétszer a helyi Lidlből, kétszer pedig a Sparból akart kislisszolni a megpakolt bevásárlókocsival. És tavaly az utóbbi eladóterében, most pedig Lidlből hazafelé tartva borult fel a bevásárlókocsival. Az egyetlen sikeres akciója pedig állítólag a Lidlben volt még tavaly.

police.hu

De egy januári kocsilopás sem a tervei szerint alakult. Az autóban felejtett kulccsal beindította a járgányt, de lesodródott az útról, és balesetet szenvedett. Ekkor kiszállt a járműből, és magához vette a tulajdonos pénztárcáját, amiben személyes okmányok, bankkártyák és némi pénz volt. A lopásokkal és más bűncselekményekkel gyanúsított mezőtúri férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik