Belföld

Juhász Pétert indítja polgármesternek a Kutyapárt a budapesti V. kerületben

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Budapest V. kerületében Juhász Péter indul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) polgármesterjelöltjeként a jövő évi önkormányzati választásokon – közölte a párt szerdán.

A közlés szerint az indulással Juhász kereste meg a pártot, ők pedig szívesen támogatják, mert „nem láttunk más ellenzéki képviselőt az elmúlt évtizedben, aki ennyit próbált volna tenni a helyi korrupció ellen és ilyen mélységben ismerné a kerület problémáit”.

Az MKKP azt írta: „»az ellenzéki« képviselők »észre sem vették«, mi történik a Belvárosban az ingatlanokkal, mielőtt Juhász Péter 2014-ben képviselő lett ott. A módszer pedig nem túl bonyolult, először bérbe adják a megfelelő személyeknek a lakásokat, üzlethelyiségeket, majd azok bérlőként pár hónappal később már hatalmas kedvezménnyel vásárolhatják meg azokat. De miért is vették volna észre, amikor az MSZP-s képviselők is nevetséges kedvezményekkel vehették meg a saját lakásaikat?”

A közlemény további részeiben konkrétan is kritizálják az ellenzéki jelölteket. A Kutyapárt szerint az MSZP Kovács Alex nem csak megszavazta a kerület ingatlanvagyonának kijátszását lehetővé tevő helyi rendeletet, de ő maga is haszonélvezője volt, miután 50 százalék kedvezménnyel bérelhet egy 82 négyzetméteres, Falk Miksa utcai önkormányzati lakást, míg a momentumos Kerpel-Fronius Gábor túlságosan kompromisszumkereső.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik