Belföld

Svéd NATO-csatlakozás: Kövér László rendkívüli ülést hívott össze, de a Fidesz nem megy el

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László rendkívüli ülést hívott össze jövő hétfőre, ahol a svéd NATO-csatlakozás témája is terítéken lesz a napirend szerint, írja a Blikk. A cikk szerint Kövér Lászlónak a házszabályokat figyelembe véve kötelező volt összehívnia a rendkívüli ülést, mivel az ellenzéki parlamenti képviselők levélben kezdeményezték ezt. Az MSZP által indított kéréshez a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői is csatlakoztak, így összejött a szükséges mennyiség, a képviselők egyötödödének aláírása.

Az atv.hu viszont azt írja, immár hivatalos, hogy nem vesznek részt a kormánypártok képviselői a rendkívüli parlamenti ülésen. Ezt a Fidesz-frakció sajtóosztálya erősítette meg a lapnak.

Közölték:

a zárószavazással megvárjuk a két miniszterelnök találkozóját.

Ha a kormánypárti honatyák távol maradnak, a parlament nem lesz határozatképes, és így a napirend előtti felszólalások után nem fogják tudni elfogadni az ülés napirendjét.

Az ülés kezdete 13 órára van kitűzve, és még a napirendi pontok között szerepel a méltóságteljes életvégi döntésekről szóló javaslat vitája és az akkuüzemekkel kapcsolatos törvénymódosítás.

Kapcsolódó
Kövér László nem támogatja a svéd NATO-tagságot
A fideszes házelnök szerint valakinek utolsónak is kell lennie. Úgy véli, nem sürgeti a parlamentet semmi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik