Belföld

Semjén Zsolt nem reagált Kocsis Máté nácizására

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért is felelős miniszternek ismét Kövér László adott felmentést.

Semjén Zsolt megítélése szerint nem érint kormányzati feladatkört annak megválaszolása. hogy egyetért-e Kocsis Mátéval, aki lenácizta Daniel Freundot. Erről Vadai Ágnes kérdezte a miniszterelnök-helyettest. A DK politikusa idézte a Fidesz frakcióvezetőjét, aki arra reagált, hogy a német EP-képviselő szerint hiba volt részben elérhetővé tenni a blokkolt uniós pénzeket, mert Magyarország valójában nem teljesítette a feltételeket. Kocsis Máté erre Facebook-oldalán csak ennyit írt.

 Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó.

Vadai Ágnes vélhetően a kiterjesztő értelmezés miatt kérdezte arról Semjén Zsoltot, hogy mint a nemzetiségpolitikáért is felelős miniszter  egyetért-e azzal, hogy

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője lenácizta Daniel Freundot?

A fideszes házelnök elfogadta a KDNP-s miniszter érvelését, amely szerint

Kocsis Máté frakcióvezető úr nem tölt be kormányzati tisztséget, az írásbeli kérdésben hivatkozott véleménynyilvánítása pedig nem tartozik a Kormány feladat- és hatáskörébe.

Kövér László jogkörével élve, ezúttal is visszautasította Vadai Ágnes kérdését.

Frissítünk!

Vadai a KSH térképéről is kérdezte Semjént

A DK politikusa idézte a 444.hu írását, amely szerint a KSH látványos térképpel mutatta meg, hogy a kevés vallásos magyar soknak is feltüntethető. A  térképen mindenki vallásos (mert nem a teljes népesség vallási hovatartozását ábrázolták), abból a 43 százalékból csináltak 100 százalékot, akik vallásosnak mondták magukat, noha a nem válaszolók, magukat felekezeten kívülieknek mondók aránya meghaladta a népesség 50 százalékát.

Ön szerint a KSH szervilis térképe mennyiben járul hozzá, hogy hazánkban több legyen a vallásos polgár?

Semjén Zsolt erre csak annyival reagált, hogy Vadai Ágnes egy korábbi válaszát tekintse irányadónak. Kikerestük. Akkor a DK politikusa arra várt választ, miért csökkent drasztikusan a katolikus hívők száma az elmúlt 10 évben Magyarországon. A KDNP-s miniszterelnök-helyettes a népszámlálási adatokat azzal magyarázta, hogy az ezúttal Eurostat előírása alapján névvel/címmel készült, nem zárható ki, hogy sokakat megfélemlített a DK – főként a történelmi keresztény egyházakkal szemben megnyilvánuló – egyházellenes propagandája. A politikus a kérdésre válaszolók arányában vizsgálta a felekezethez tartozókat, ami alapján több mint 7 millió valláshoz, felekezethez tartozó polgárt kapott.

Kapcsolódó
Daniel Freund reagált Kocsis Máté nácizására
A fideszes frakcióvezető náci tempóról írt nemrég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik