Belföld

A záhonyi határhoz vonulnak a magyar gazdák

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila

Mához egy hétre Záhonyban ott lesznek a gazdálkodók a traktorokkal – jelentette ki Jakab István fideszes politikus, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetségének elnöke, a Kossuth Rádióban. Ez azt jelenti, hogy a gazdálkodók jövő pénteken fognak tiltakozni a záhonyi határnál az Európai Bizottság döntése ellen – írja a Világgazdaság.

A Bizottság szerdai előterjesztése újabb egy évvel meghosszabbítaná az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli behozatalát az unióba, sőt immár Moldovának is megadná ezt a lehetőséget. Ez lényegében dömpingárak kialakulását jelenti az unión belül, miután olyan termékekkel kell versenyre kelniük, amelyeknek előállítása során semmilyen uniós elvárást nem kell teljesíteni – mondta az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke. A Magosz, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen kiadott tegnapi közleményében jelezte, támogatja a nyugat-európai gazdálkodók követeléseit.

A magyar gazdák kiállnak a magyar kormány mellett, amely Brüsszellel szemben is védi az érdekeinket

– közölte a Magosz és a NAK a közös közleményben

Az utóbbi időben több helyen, így Brüsszelben és Olaszországban is gazdatüntetéseket tartottak, előbbit Orbán Viktor személyesen is megtekintette.

Kapcsolódó
Orbán tüntető gazdákkal találkozott Brüsszelben
Arról beszélgetett velük, hogy az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik