Belföld

Fogalma sincs az esztergomi gyilkosnak arról, min veszett össze részegen a szomszédjával

Meghosszabbította a Tatabányai Járásbíróság annak a 28 éves férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly február elején agyonverte a 70 éves szomszédját Esztergomban.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta az ügyben eljáró nyomozási bíró április hatodikáig hosszabbította meg a férfi letartóztatását. Az ügyész tudomásul vette a végzést, az emberöléssel gyanúsított férfi és védője fellebbezett.

A gyanúsítás szerint a fiatal esztergomi férfi szóváltásba keveredett a nyugdíjas szomszédjával, majd ököllel, több alkalommal a fején és testszerte megütötte. Ám, hogy min vesztek össze, az nem derült ki a nyomozás során. Az idős férfi a helyszínen meghalt, halála a fejen elszenvedett sérülések miatt következett be.

Az ügyész lapunknak elmondta még, hogy az elkövető ténybelileg elismerte a tettét, és azzal védekezett, hogy nem mindenre emlékszik az ittassága miatt, és az idős férfi támadott rá.

Az elkövető korábban egy késsel hadonászva megöléssel fenyegette az élettársát részegen. A nyomozó hatóság egyesítette a két ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik