A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: Ha fontos a svédeknek a NATO-tagság, nyilván eljönnek Budapestre

Orbán teljes körű tájékoztatást ad az EU-csúcs után

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Tegnap a kormány számtalan döntést hozott, ezek közül a fontosabbakat fogja ismertetni Gulyás. Előtte viszont a kormány elemezte az uniós helyzetet, az ezzel kapcsolatos döntéseket majd ma vagy holnap tudhatjuk meg.

Magyarország nincs egyedül azzal az álláspontjával, hogy a jelenleg zajló konfliktusban a háború nem jelent megoldást, ezért beszéltünk mindig a tűzszünet fontosságáról. Azok vannak többségben az EU-ban, akik a háború pártján állnak

– mondta Gulyás.

A magyar kormány elfogadta azokat az Oroszország elleni szankciókat, amik a magyar érdekeket nem sértették. A nézetkülönbség szerinte eddig kezelhető volt, a magyar kormány elleni zsarolás viszont elfogadhatatlan.

Európában Gulyás szerint változásra van szükség ahhoz, hogy a hangnem megváltozzon, és a június 9-i EP-választás mind Magyarországon, mind a többi uniós tagállamban lehetőséget nyújt arra az állampolgároknak, hogy a véleményüket kifejezzék.

A miniszterelnök az uniós csúcson folyamatos egyeztetéseket folytat, továbbra is igyekszünk a nemzeti érdekek figyelembe vételével megegyezésre jutni. Az uniós csúcs után a miniszterelnök teljes körű tájékoztatást fog adni az ott történtekről

– jelezte Gulyás.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik