Belföld

Nem találtak lövedéket és fémrepeszt a Farkasember szarvasának tetemében

Épségben megtalálták a Farkasember ellopottnak vélt szarvasát egy erdős területen. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az állatkórházban megvizsgálták a másik állat tetemét, de lövedék nem volt kimutatható rajta.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy ismeretlenek bemásztak Horkai István állatidomár gödöllői telkére, és lelőttek két szelíd szarvasbikát, és egyiküknek a testét is magukkal vitték. Nos, úgy tűnik, hogy nem történt ilyen jellegű bűncselekmény.

A rendőrség tegnap helyszíni szemlét tartott a gödöllői vadaspark területén, miután tudomást szereztek az elpusztult szarvasról, és arról, hogy egy másik eltűnt. Az ellopottnak hitt állatot kora délután a park erdős területén épségben megtalálták a keresésben résztvevők.

A tetemet állatkórházba vitték, ahol képalkotó vizsgálatnak vetették alá. Az állatorvos a testben nem fedezett fel lövedéket, vagy egyéb fémrepeszt, véleménye szerint az elpusztult állat sérülését egy másik állat agancsa is okozhatta.

– közölte a rendőrség.

Hozzátették, jelenleg semmilyen adat vagy körülmény nem utal orvvadászok megjelenésére a zárt park területén, ahogy illegális behatolásra, lövésre/lövésekre, hangtompítós fegyverekre, s az állatok lemészárlására sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik