Belföld

„Nem megöletni akartam a volt férjemet, hanem csak elveretni”

Meg akarta öletni a volt férjét egy negyvenes éveiben járó nő Kaposváron. A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt állítja bíróság elé az asszonyt.

Mónok Andrea, a Somogy Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy három év börtönbüntetést és három év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra.

A vádirat szerint a nő négy éve vált el férjétől, akivel a válást követően is feszült maradt a viszonya, mivel a férfi különélésük után is zaklatta és bántalmazta a nőt.

A nő két évvel ezelőtt határozta el, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására, így jutott el egy ismerőse közvetítésével ahhoz a személyhez, aki vállalta a megbízást. A nő az egyik kaposvári temetőben találkozott a megbízottjával először, akinek megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, valamint fotót is mutatott az exéről.

Megállapodásuk szerint a nőnek 250 ezer forintot kellett volna előlegként fizetnie, de a kaposvári benzinkútra megbeszélt találkozón csak 150 ezret tudott adni a megbízottnak, ezért megegyeztek abban, hogy a fennmaradó 100 ezret másnap kapja meg az első találkozásuk helyszínén.

Miután a megbízott férfi jelezte a történteket a hatóságoknak, a másnapi találkozón már ott voltak a rendőrök is. Így a terhelt nem jutott tovább az emberölés előkészületénél. A nő tagadta a vallomásában, hogy meg akarta öletni a volt férjét.

A vádlott részbeni beismerő vallomást tett a kihallgatása során, és azzal védekezett, hogy ő csak azt akarta, hogy verjék meg a volt férjét.

– tette hozzá az ügyész.

Az ügyészség három év börtönbüntetést kért a távoltartás hatálya alatt álló nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik